Koning Kapstok


 

In nooit eerder geziene avant-première presenteer ik u bij deze Maanzands eerste muzikale meesterwerk: Koning Kapstok. Een parel in de schil en een evergreen in wording. Met bovenstaand player-ding kan u hem beluisteren, en hier is ie te downloaden. Enjoy.

13 reacties

 1. GDB schreef:

  Beste Yuri,

  Wat zing je nou toch? Koning Kapstok, klinkend kots verstond ik eerst. En dan meende ik te horen: klinkt als kots. Plots hoorde ik dan weer kakstok. Het is wat met jou.
  Euh, ben je nou helemaal van die nierstenen verlost of hoe zit dat? Zijn zij jou naar het hoofd gestegen misschien?
  Nee, aheum, dat was ongepast. Zeg mij niet dat je de weg van Vitalski wilt bewandelen. Want dat zou helemaal de max zijn.
  Of de min. Het is maar hoe je het bekijkt.

  In ieder geval vind ik het musicaal experiment niet geslaagd, ik typ maar mijn eerste indruk neer.

  Maar het ligt aan mij. Werkelijk. Ik haat al muziek. En dan nog dit. Nee, het groeit mij allemaal boven het hoofd. Ik denk dat ik even ga liggen.

  Toedeloe,
  GDB.

 2. Yuri schreef:

  Wat een vragen, monseigneur GDB. En dat zo vroeg op de ochtend. Laat ik even trachten u van antwoorden te voorzien.
  *Ik ga niet pretenderen dat ik hier echt zing, laat dat duidelijk zijn. Wàt ik precies – euh – zing, mag dan weer volstrekt onduidelijk zijn, laat ook dat dan maar duidelijk zijn.
  *Van de nierstenen geen spoor meer. Er stijgen weliswaar dagelijks dingen naar mijn hoofd, maar die zijn zelden van urinaire aard. Gelukkig maar.
  *Wat bedoelt u met ‘de weg van Vitalski’? Ik ben eerlijk gezegd niet echt op de hoogte van ’s mans exploten.
  *Dank ook voor uw eerlijke mening omtrent mijn symfonie. Vind u het als geheel niet geslaagd, of zou u er iets aan gewijzigd willen zien?
  *Jammer dat u muziek haat, dat is heel erg spijtig. In elk geval hoop ik dat u niet te lang gaat liggen, want straks stopt het met regenen. Dan zal de lucht weer fris en drachtig ruiken en u smeken om naar buiten te gaan.
  Naar buiten, waar het fijn is.

 3. mIKe schreef:

  Een parel, Yuri! En dankzij de heer GDB een pracht van een mondegreen. Ik begin plots ook van alles te horen in Uw tekst (maar zijn ‘klinkend’ is bij mij ‘kleinkind’, een kwestie van perceptie). Vrolijk ben ik nu, dankzij U.

 4. vince schreef:

  wijn is born (de nieuwe stijn)!

 5. urbainalpain schreef:

  Het betere luisterlied (een mens luistert zich onozel om ièts van de tekst te snappen) in een minimalistisch klankdecor. U moet dringend op zoek naar een distributeur, heer Maanzand!
  Heeft studio 100 u nog niet gecontacteerd?

 6. Yuri schreef:

  Dank! Dank!
  Mijn distributeur ligt momenteel uitgeteld in de zetel. Nu komt het er op aan om zo vlug mogelijk die Rohypnol in haar drankje te krijgen…

 7. Sparce schreef:

  U heeft een fan.

 8. urbainalpain schreef:

  Koning Kapstok “klankimpuls”?

 9. urbainalpain schreef:

  Geachte heer Maandzand, ik ben al dagen via google op zoek naar de lyrics van koning kapstok maar ze blijken nog steeds nergens gepubliceerd. Kunt u mij even per kerende van die hinderlijke stoornis afhelpen?

 10. GDB schreef:

  vitakski

  Beste mijnheer Maanzand,

  Vergeet u wat ik heb getypt. Ik heb het klaarblijkelijk bij het verkeerde eind wat betreft uw musicale kwaliteiten. Ik typte het al: ik ken niets, maar dan ook niets van muziek.

  Ik had moeten zwijgen.

  Bij deze.

  Gr,
  GDB.

 11. Yuri schreef:

  @ mIKE, vince, Sparce: Thanks!
  @ Urbiand Alpiand: Die lyrics zijn even vlot te vinden als het songschrijverstalent van Sam Gooris, mijn waarde. Bovendien blijven sommige woorden beter in een waas van mysterie gehuld.
  @ GDB: Had u iets getypt dan?

 12. Marina schreef:

  Ah, nu snap ik eindelijk wat Zezunja bedoelde toen ze zei “Jij stond ook in mijn lijstje met Koning Kapstok.” :o)

 13. Kasper schreef:

  En…Yuri kan niet alleen fijne wereldhits uit zijn mouw schudden, maar ook een bijzonder lekker ruikende soep maken. Het hele huis ruikt ernaar !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *