Symfonische rock

9 reacties

 1. Peter schreef:

  Eerste plaat ooit : Band of Gypsies – J. Hendrix ( zelfverdiend zakgeld, 14 jr, ofzo)

  Ik kan Queen niet uitstaan en snap heden ten dage nog niet waarom heterosexuele diehards met een diep gegronde tyfushekel aan nichten (homofobie is voor hen uitgevonden) en een ferme negatief oordeel over verwijfde burgerklootzakken in het algemeen..(een aparte klasse/gilde geldverslaafden aan kappers, in de mode, het antiek, de visagie, de meubel en irnichtinghandelaars.kortom, het behang van de europese cultuur van hedonisten en geldgraaiers pur sang.. het werk van deze overschatte band zo ijverig kochten en voor uitverkochte zalen zorgde die hen als collectief een fame & fortune status bracht wat zelfs met de drietrapsraket economie van vandaag ongevenaard lijkt.Nooit begrepen, ik snap niets van kromme consumenten psychologie.

  Ik luisterde naar Pink Floyd, The Cure, de held Bowie ( tenminste progressieve glamrock, geen vies klef nichtengedoe ), J.J. Cale, Neil Young..en vele anderen maar Queen, daar spuug ik op..een geldverspiling. Misschien is dat verklarend voor hun populariteit, de compleet onverschillige houding jegens geld en status, die carpe diem houding , de zelfverachting en het meedogenloze fatalisme van die akelige poseur Mercury.

 2. Yuri schreef:

  Eum.
  Er bengelt iets uit uw neus.
  Zakdoekje?

 3. tomasz schreef:

  noemde die De Bock toevallig Peter in’t echt?

 4. Peter schreef:

  Dank U, heb er een bij hoor. Ik ben braaf katholiek opgevoed moet u weten en dan weet je hoe het hoort.

 5. Yuri schreef:

  Braaf katholiek als in Diehard homofoob?

 6. caramel schreef:

  ik was zot van roxette
  isn’t that great?

 7. Pieske schreef:

  U wilt echt niet weten welke CD (elpee’s begonnen toen al lichtjes uit de mode te geraken) ik met mijn eerste centjes kocht toen ik 13 was. Maar er werden moppen over de zangeres verteld als “‘ ’t is groen en ’t lijkt op ne glascontainer’…

  Nee, dit wilt u echt niet weten.

 8. urbainalpain schreef:

  Ik heb ooit een tijd aan Genesis gesnoven tot ik op een dag, onder invloed van een lijntje, De Lijn ontdekte en zo helemaal in the scene van het lijndansen terecht ben gekomen. Pour un flirt nog aan toe!

 9. Defender schreef:

  De eerste twee platen van Queen is het beste wat ooit gemaakt is. Zeker met de middelen van die tijd.
  Is het een nichtenband? Nee!
  Freddie at van twee walletjes en heeft daarbij 7 jaar met een vrouw samengewoond.
  De rest van de bandleden zijn getrouwd/wonen samen en hebben kinderen.
  Is het symfonische rock? Nee, het heeft met name in de vroegere jaren raakvlakken hiermee. Op de laatste CD (voor mij is dat Innuendo) komen daar weer elementen van terug.
  In het algemeen is het pop of rock en daarnaast worden er nog heel veel andere muziekstijlen gebruikt. Wat bij Queen opmerkelijk is, is het feit dat 90% van hun muziek helemaal ‘klopt’. Ik ben zelden pop of rockbands tegengekomen waar ik dat van kan zeggen. Ze zijn er, maar helaas heel dun gezaaid.
  Ik zeg bovenstaande niet puur op smaak, maar omdat ik er als componist naar kijk.
  Radio Ga-Ga en I want to break free behoren m.i. tot de groep van de minste interessante nummers. Ik vind ze slecht (wat is slecht?).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *