Gerard A.P. Terschelling

8 reacties

 1. tomasz schreef:

  -Ik hoop dat hij stikt
  Zich in ’t maanzand verslikt-

  haha.

  zouden limericken eenvoudig te zingen zijn?

 2. Noynourfe schreef:

  Heer Maanzand. Toch voel ik, diep diep van binnen, een band tussen A.P. Terschelling en de Beatles. “Elfjes in de lucht met diamanten” en “Lucy in the Sky with Diamonds”. De link tussen “Can’t buy me love” en “Aloha”. Maar vooral: “Met meisjes in bed” uit 1980-1982, en de sleep in van John en Yoko.
  De geweldadige dood van John Lennon en drie jaar later (sic!) van Gerard: het KAN geen toeval zijn: u leidt ons.

 3. Yuri schreef:

  Heer Noynourfe, u bent een ziener!
  Uw pittige analyse bewijst andermaal de onderschatte geschiedkundige en artistieke waarde van dit veel te jong gestorven poëtisch wonderkind. Ik ben er zeker van dat de heer Terschelling zich tevreden spinnend omdraait in het zand bij het aanhoren van uw scherpe formuleringen.

 4. Yuri schreef:

  Give id a draai, zou ik zeggen (als mijn engels niet zo goed was).

 5. Deh Haagh schreef:

  Voorwaar toch degelijke dichtsels en zeer vermakelijk. Dank u heer voor deze proza.

 6. Kapitein Kapot schreef:

  inderdaad een zeer bewonderenswaardige man

 7. Patries schreef:

  Hoi Wannes,
  Ik ben per ongeluk ooit op je weblog terechtgekoemn en ik moet eerlijk zeggen ik lees met ontzettend veel plezier je stukjes. Echt heel gaaf! Alleen wil je me de logica uitleggen van “verwante berichten”. Ik kom dan in stukjes van jaren geleden terecht en op die manier lees ik steeds hetzelfde, ik doe iets niet logisch ………maar wat, dat weet ik niet! Wil je me dat eens uitleggen?

 1. 13 mei 2007

  […] mei 13th, 2007 een zeer mooi artikel over de vergeten nonsenciale dichter Gerard A.P. Terschelling te lezen op maanzand. hieronder een koldergedicht oftewel limmerick van hem. Kabouter Kabranka flamoegel Bimarnok sjazoeki met noegel Daar keek hij van op Zijn staaf in het sop Van porgel divlamrok opsjoegel […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *