Leuvense flikken zijn dom en buitendien gewetenloze oplichters

23 reacties

 1. Licht schreef:

  Ha, I agree!
  Ooit ging ik (de goedheid zelve) met een overduidelijk gestolen maar door mij teruggevonden portefuille naar het Leuvense politiekantoor (alle prullen, kaarten, condooms die er rond gespreid lagen er zorgvuldig weer ingestoken, ook al moest ik daarvoor onder geparkeerde auto’s duiken), alwaar ik aangekomen op het bureau eerst tien minuten moest wachten voor de ‘portefuille’flik ophield met telefoneren. Dan deed ik mijn verhaal, zei dat er niets van geld meer in die portefeuille zat en het dus duidelijk gestolen was.
  En dan:
  ‘En hoe weet gij dat, juffraake?’
  (wel euh, ik heb alles er terug ingestoken en gekeken of er eventueel een adres inzat..)
  ‘en wat gingt ge dan gedaan hebben meiske, als ge een adres gevonden had?’
  (wel, nog steeds naar het bureau gekomen zijn omdat ik nu niet echt zin had om telefoonboeken te raadplegen om haar haar bezit terug te geven’)
  ‘ha, dus ge moest toch niet echt weten of er nog geld in zat of niet?’
  (euh, neen, eigenlijk niet echt, maar da’s toch ergens logisch… en ik heb alles er weer ingestoken he, dan doet ge een portefuille open?)
  ‘En weet gij zeker dat ge die gevonden hebt?’
  (euh, jaaaa….)
  ‘en kunt ge dan EXACT vertellen waar’
  (wel, ergens in de Ravenstraat…)
  ‘Rond welk huisnummer’?
  (geen idee…)
  ‘ge weet niet meer waar ge zoiets vind? Meiske, soms klinkt ge wel een beetje raar (sic) hoor’.
  (euh?)
  ‘wilt ge een getuigenis afleggen, dan, nu?’
  (neen, geen tijd, noteer mijn telefoonnummer maar mocht er iets zijn)
  ‘ge GAAT NU een verklaring afleggen hoor meiske, dat is verplicht’

  Doet een mens dan eens iets goed he..

 2. Mr. Coenegracht schreef:

  Toch even deze weinig prozaïsche tip voor de top: stop gevonden papieren/portefeuilles in de dichtstbijzijnde postbus. De Post bezorgt ze dan aan uw dichtstbijzijnde wetsdienaar. Ik heb mijn geroofde papieren op die manier al op magische wijze teruggekregen via de gepokkelde arm der wet. Maar het zijn en blijven losers, laat ons daar niet flauw over doen. Vooral die Pasmans, trouwens.

 3. Heer Maanzand,
  (1) Dus U rijdt rond op
  ‘een fiets zonder licht en zonder remmen en zonder noemenswaardige bandenspanning en zonder rubberen handvat links aan het stuur’
  En als U dan op een avond overhoop zult gereden worden door een auto, dan zal het de schuld van die bestuurder zijn, zeker?
  (2) Mensen wiens gezag in onze huidige maatschappij voortdurend wordt ondermijnd spreekt U toe met: “Bedankt dames.” En dan bent U verwonderd dat zij U de volle laag geven? Hebt U dan geen empatisch vermogen, daagt U graag lekker stoer en eigentijds uit, of bent U gewoon achterlijk?
  Hoogachtend,
  De Drs.

 4. Ja, ik weet het, het moet eigenlijk zijn empathisch, maar U raakte een gevoelige snaar en ik verloor mijn concentratie en mijn zelfbeheersing.
  Sorry.
  Niet voor die spelfout, maar voor het verliezen van mijn zelfbeheersing.
  Sorry.
  De Drs.

 5. Licht schreef:

  Potver. drie keer portefuille ipv portefeuille en ge vind ipv vindt. Het was precies mijn dagje niet 🙂

 6. Yuri schreef:

  @ Heer Happo! Ik verlies bij momenten ook wel eens mijn zelfbeheersing – zo blijkt uit het stukje hierboven – dus wat dat betreft hoeft u zich geenszins te verontschuldigen. Reageurs zoals uzelve zijn er veel te weinig.
  Hoe dan ook lijkt de kwestie u diep te raken. Ik hoop dat ik u niet onherroepelijk gekwetst heb.
  En verder: ik doe graag stoer en eigentijds, ja. Dat is één van mijn zwakheden.

  @ Mr. Coenegracht: Laten we die Pasmans een fatwa in zijn kepi slaan. Het heeft lang genoeg geduurd, zo.

  @ Licht: Ik zou over die taalfouten toch snel een verklaring afleggen als ik jou was.

 7. Heer Maanzand,
  Ik stel voor dat wij dit incident, deze ‘aanvaring’, dan ook maar zo vlug mogelijk vergeten.
  Anderzijds… een beetje emotie op uw weblog, dat kan toch niet helemaal fout zijn en alleen maar bijdragen tot de ambiance, zeg maar.
  Met oprecht vriendelijke groeten,
  Drs. Johan Arendt Happolati

 8. Yuri schreef:

  Heer Happo, u heeft gelijk dat het geen naam heeft.
  Met even oprechte alsmede waarlijk vriendelijke groeten,
  Yuri Maanzand

 9. Wat deed U tijdens die vier dagen?

  Was getekend

 10. Yuri schreef:

  Euh. That’s classified. Waarom?

 11. eddiefromohio schreef:

  Klojo roepen naar een commissaris die je net een onterechte parkeerboete aangesmeerd heeft, om daarna met zwaailicht klem gereden te worden, helpt ook niet. Je tong uitsteken naar een voorbereidende combi, die prompt rechtsomkeerd maakt en waarvan de flik aan het stuur vraagt of je hem een tong wil draaien en daarop ja antwoorden, terwijl je een blinde vriend aan de arm hebt, ook al doet dat laatste weinig ter zake, al evenmin (als dat geen magistraal kromme zin is). Lange tenen, inderdaad.

 12. Uit pure menselijke nieuwsgierigheid. Al de rest stond duidelijk en meer dan volledig beschreven, en plots ontbraken daar vier dagen in het verhaal. U moet al een zeer goede reden gehad hebben om uw fiets vier dagen aan zijn lot over te laten, eenzaam en alleen.

  Was getekend

 13. Yuri schreef:

  Omdat ik het gerechtelijk onderzoek jegens mijn persoon niet mag schaden, kan ik die informatie helaas niet vrijgeven.

 14. Na dit eerlijke antwoord rest mij alleen maar uw lacune van vier dagen te respecteren daar ik geen rechter nog gewetenloze Leuvense oplichter van een flik ben.

  Was getekend

 15. De rust zelve schreef:

  Vorige week getuige geweest van een ongeval met auto en fietser, waarbij de fietser geen licht had…
  Je brengt toch best je fiets in orde hoor…

 16. AK schreef:

  Ik kan u alleen maar gelijk geven!
  (Ookal zou u inderdaad beter met een fietslicht rijden)

  Om het aantal gevallen van onrechtvaardigheid jegens de fietsende student in Leuven uit te breiden:

  – Een medestudent fietste in de regen naar de bushalte om de bus naar huis te nemen. Aangezien het regende en zijn fietslicht hierdoor niet werkte (maar overduidelijk wel opstond) hield de politie hem alsnog tegen. Omdat hij dringend zijn bus moest halen (en ook wel een beetje uit een poging om toch te ontsnappen aan een eventuele boete) zei hij ‘Ik kan hier niet te lang blijven staan want ik moet mijn bus halen.’ Niet alleen kreeg hij 50 euro boete voor het zogezegd ‘fietsen zonder licht’ maar zelfs daarvoor krijg je een boete voor ‘smaad’ aan de politie. (Weer eens 50 euro) Dat was weer 100 euro afgetroggeld van de arme student om de staatskas aan te spekken. (En dan kan men nog eens denken aan diplomatische immuniteit, wat eigenlijk materiaal is voor een andere discussie) Maar goed, ‘dag dames’ is blijkbaar nog een belediging van de ergste soort als je voor zo een futuliteit al een boete voor smaad krijgt.

  – Het zal niet de eerste keer zijn dat als ik nog eens een combi tegenkom die zelf TEGEN de richting van de straat inrijdt.

  – Zich juist achter een hoekje gaan verstoppen om met twee mannen EN een politiehond (jaja geen zever! dat allemaal natuurlijk voor de übergevaarlijke criminele student) boete uit te delen dat gaat allemaal wel. ’s Nachts om 2.30u boetes uitdelen voor het rijden door een rood licht, allemaal mogelijk. Maar elke nacht worden er fietsen gestolen of afgebroken met messen, slijpschijven, koevoeten en weet ik wat nog materiaal (ook mijn fiets is eraan moeten geloven) nooit heb ik iemand weten zeggen dat de politie daar iets aan gedaan heeft. Misschien omdat er dan geen peleton politiemannen met waterkanons en traangas beschikbaar is? En wee o wee als je met zulke futuliteiten naar het bureau stapt! Vandalisme met zwaar materiaal is natuurlijk niet zo erg als een knipperlichtje waarvan toevallig de batterij uitviel.

  Om te voorkomen dat het verkeer in leuven volledig chaos is, ok dat ze er zijn, maar de boetes zijn schandalig overdreven en de meerderheid heeft duidelijk last van machtssuperioriteit. Als je willekeurig twee heren aanspreekt op straat met ‘dag dames’ hebben zij niet de uniformen en het busje om boetes uit te delen, dat zij dat wel hebben is louter vanwege hun beroep en zou niet mogen dienen voor persoonlijke ‘wraak’. Pure machtsmisbruik

  Ik zou zo nog even kunnen doorgaan…

 17. ikk schreef:

  Bende achterlijke idioten, zo ne website openhouden, en laat de mensen hier iets bloggen die effectief kunnen schrijven.

 18. Yuri schreef:

  Effectief.

 19. Heer Maanzand,
  Volgens ‘ne’ zekere ikk kunt ge niet schrijven, maar volgens mij is dat oordeel van ‘diene’ ikk van nul en generlei waarde.
  http://www.vandale.nl/vandale/opzoeken/woordenboek/?zoekwoord=ne
  Met vriendelijke groeten,
  De Drs.

 20. vikim schreef:

  Als er een ongeluk is gebeurd met een fiets die zonder licht reed, hoe kan de polisie dan weten of het licht al niet werkte voor het geval, of net door het ongeval?

 21. Jan van leuven schreef:

  Kijk, ik kan het goed begrijpen dat je eens wat rottigheid met politie hebt gehad. Maar persoonlijk vind ik dat uw kleine probleempjes vooral uw eigen schuld zijn en da het redelijk belachelijk is om zo alle flikken als idioten en rotzakken te veralgemenen. Ge weet goe genoeg dat uw fiets een licht moet hebbe en remmen, das ni om u gewoon te kloten das voor uw veiligheid. En wa had ge nu verwacht as ge “dag dames’ tegen 2 flikke zegt die al duidelijk van die randdebielen waren?

  Mijn punt is gewoon dat ik iedereen die zo veel over de ‘flikken’ zeurt een beetje hypocriet is. Want als jij ooit eens zwaar in de problemen zit of word overvallen in je huis of wat dan ook denk ik da ge snel weet wie ge moet bellen, ge moogt blij zijn da wij in een land leven waar geen corrupte flikken zijn die u in de bak smijten as ge ze geen 500euro kunt geven.

  Maar al bij al, er zijn inderdaad flikken die net als zo veel mensen graag misbruik maken van hun machtspositie en dat vind niemand leuk als dat bij hem gebeurt dus daar kan ik u wel in begrijpen.

  Groetjes, Jan

 22. gigi raptor 660 schreef:

  kijk e ge het gelijk mijne vriend diene blauwtjes hebben geen gevoel voor wat lichtzinnege humor. tword tijd da ze die is wa anty depresievium gaan geven want met tgeen wat ze uit hunne neus halen worden ze ni beter vn en wij ook ni

 23. at schreef:

  Neen hoor, de Leuvense politie zijn echt klootzakken. Mijn fiets is in Leuven tweemaal gestolen, bij de tweede keer deed ik een aangifte. (Ja ik had een slot, beide keren waren ze gewoon opengesneden.) Ik kom daar aan, moest een uur in de wachtzaal wachten. Ik heb een half uur gespendeerd met mijn fiets te beschrijven, waar is het gestolen, hoe laat, etc etc. En dan kwam opeens de vraag: ‘is uw fiets gegraveerd’? Neen was mijn antwoord, want ik wist destijds niet dat het een optie was.

  En wat toen volgt, heeft een lange tijd aan mij geknaagd. Ik moest een contract tekenen waarop heel wat van mijn gegevens staan en dat als ik mijn fiets terug vindt, dan ben ik verplicht van dit aan te geven bij de politie. Maar die zei er wel droogjes bij dat als zij die vinden, dat ze me niet zullen contacteren omdat ik geen bewijs heb dat die van mij is. Foto’s van mij met de fiets zijn niet voldoende bewijs (nochtans hangen er kenmerken op van een bel die raar gemonteerd is en een bepaalde kleur dat ik in het geraamte gespoten had).

  Dus om het samen te vatten: Ik heb een anderhalf uur gespendeerd in het kantoor voor niets; als ik de fiets vind, moet ik de moeite gaan doen om het te melden, desondanks dat ze toch niets zullen doen; als zij het vinden houden zij het gewoon voor zichzelf.

  En vandaag ben ik tegengehouden door een undercover agent in Heverlee. De slagbomen waren praktisch helemaal omhoog van bij de spoorweg en de trein was allang weg. Ik wou oversteken en opeens wordt ik tegengehouden en krijg ik een €360+ boete opgestuurd omdat ik een ‘klasse 4 fout’ heb begaan. Ik heb met mijn actie zogenaamd mezelf en eventueel anderen een onvermijdelijke schade toegebracht in geval van een ongeluk. Slagbomen waren praktisch omhoog en geen trein te bekennen kilometers ver links en rechts. Ik ken dieven en moordenaars die met een mildere straf ervan af komen. Ik begin te denken dat criminaliteit aangemoedigd wordt in Leuven, zolang je maar juist over het zebrapad steekt en parkeertickets betaalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *