Van de ezel en de steen

7 reacties

 1. maarten schreef:

  er zijn ondertussen wel al meer podia die open staan voor cabaret. Ik denk aan Licht Gekanteld, Stichting zondag (met vier keer per maand, alles mag, alles kan), Sprekende Ezels, …
  kop op, volhouden. maar blijf uit rokerig stand-up cafés

 2. Yuri schreef:

  Ha Maarten! Gelijk heeft u, meneer.
  Ik ga die Stichting Zondag es lastig vallen (Sprekende Ezels kende ik al, dat is toch onderdeel van Stichting Zondag, niet?)
  En Licht Gekanteld, ben ik daar niet al veeeeeel te oud voor?

 3. Florian schreef:

  Haaiho. Alhier nog een zware stichting zondag-fan. Die ook present was op het gheerlijk ghezellige avondje in de arenberg. U zou in plaats van er nog maar aan te denken om te stoppen met stand’uppen, beter eens naar stichtingzondag.be en aanverwanten surfen. ‘k Heb er net iets te hard van genoten zondag om u zomaar te zien verdwijnen achter het virtuele surfscherm (waar ik trouwens ook enorm van geniet). ‘k Heb geweend van het lachen, en er zat bijna pipi in mijn broek. Meer moet een stand-upper toch niet doen, me dunkt? Ik wil u bij deze aanmoedigen elk podium te bestormen dat u tegenkomt, het zal zijn vruchten afschieten in heel de kosmos. Echt waar.

  ( ‘k heb het u gemakkelijk gemaakt, klik gewoon op die andere mooie website rechtsonder. En ook jullie, beste blogbezoekers. Stichting zondag kan best nog wat extra publiek gebruiken. Om die kleine gezellige cafétjes helemaal sardine-gewijs te vullen.)

  ((hm en als u dan toch naar de stichtingzondagjongens belt of mailt, vraag dan ineens of ze hun site wat updaten af en toe. Momenteel is het dikwijls tot zondagavond 7 uur goa-gewijs afwachten tot het geheime rokershol wordt bekend gemaakt. ))

 4. sunnymoon schreef:

  Waarlijks. met alle respect voor stand-uppers, ik verkies toch de taalcreatieveling en poëtische Maanzand. Stand-up comedy lijkt me vaak op scoren, scó-reuh! Jij hebt een taalgenie te bieden dat niet thuishoort in gelagzalen, maar in theaterzalen. Met klatergoud en glitters!

 5. Yuri schreef:

  @ Florian: Ik ben erg blij met die pipi in uw broek. En ik neem uw aanmoedigingen ter harte. U hoort er nog van.
  @ Sunnymoon: Dank! Ik bloos.

 6. Nele schreef:

  Ik volg je helemaal. Ik heb het nooit zo gehad op die mannen die met platte grappen de lachers op hun hand proberen te grijpen, en heb jou ook nooit echt als één van hen gezien. Misschien daarom dat ik me niet meteen geroepen voelde om te komen kijken.
  Maar op het theater, daar hoor je thuis. Dat wisten ze bij De terugkeer al. Zeg me waar en ik kom.

 7. Seppe schreef:

  Hm. Hoewel ik je beslissing volledig begrijp, betreur ik hem ook wel in matige tot vrij hoge mate. Ik heb comedy en ook stand-up comedy steeds en nog altijd als een medium gezien dat veel meer mogelijkheden herbergt dan de meeste beoefenaars ervan er willen of kunnen uithalen. Het is waar, de comedyavonden in Vlaanderen vallen meer en meer in de handen van niet eens zo vlotte babbelaars met één grap over negers, één over bejaarden en één over kakka, en dat is het dan geweest. Mij lijkt het dan ook spijtig dat iemand met een oprecht originele stem zich laat intimideren door de trend waaran deze kunstvorm momenteel onderhevig is, in plaats van onder het mompelen van een welgemeend “Godverdomme” de strijd aan te gaan met de regels en trends, het publiek avond na avond her op te voeden en het wereldje te herscheppen as he sees fit.
  Nogmaal, alle begrip voor je beslissing, maar ook droefenis omdat je je lijkt neer te leggen bij de status quo van een podiumvorm waar ik nog altijd heel veel potentieel blijf inzien. Het publiek even met verstomming slaan, ze laten beseffen dat ze met geen mogelijkheid de inhoud van je volgende papiertje zouden kunnen voorspellen, een brokje hardcore waanzin die sommige ogen doet afdwalen naar de dichtsbijzijnde nooduitgang… Het is in mijn ogen rock en Roll pur sang en perfect wat een comedyvoorstelling zou moeten zijn. Stand-up zal u missen, Yuri. Dat ik het gezegd heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *