Beste meneer Wouter Beke

19 reacties

 1. Anoniem schreef:

  Ben ik volledig mee eens!

 2. bram schreef:

  Inderdaad, zo volledig mee eens! Straf!

 3. blijf maar op school schreef:

  Heel deze brol is op zich al een reden voor extra lang les. In uw geval liefst lessen nederlands !

 4. Nils schreef:

  In de hoek. De gehele dag! Potjandorie. Ja die Beke dus. Niet jij Wannes.
  (Ik ben inmiddels professioneel dagdromer).

 5. Hilde schreef:

  @blijf maar op school.

  Hoe komt het toch dat uw eerste zin zo raar klinkt?…..Inderdaad meer lessen Nederlands voor uzelf misschien?

 6. Piep schreef:

  Uw schrijfstijl is niet van niveau, maar de opbouw alsook de inhoud van het verhaal is top.

  Begin nooit twee achtereenvolgende zinnen met hetzelfde woord en schrijf minder, maar langere zinnen.

  Tot slot zou ik ook het gebruik van ‘ge’ en ‘gij’ vermijden en denk ik niet dat Wouter Beke de enige persoon binnen CD&V is, dus ook niet de enige die aangesproken hoeft te worden. Er heerst bijna altijd verdeeldheid binnen een politieke partij, wat logisch is, maar dat wil dus zeggen dat Meneer Beke er misschien zelf niet achter staat, maar dat wel moet omdat de meerderheid van zijn partij dat zo beslist.

  Bedankt!

 7. Prottie schreef:

  Absoluut de waarheid…en wat die lessen Nederlands (met hoofdletter N, mr of mevr ‘blijf maar op school’ ) betreft….ik had het niet beter kunnen verwoorden en ge en gij mogen perfect gebruikt worden

 8. esther schreef:

  Ik denk aan de kinderen die het thuis niet leuk hebben.. en die reikhalzend uitkijken naar de eerste schooldag na 6 weken zomervakantie. Die zijn er ook.
  Verder met je eens dat het huidige schoolsysteem ook creatieve kindertjes smoort, en dat het een volledig verouderd systeem is dat opleidt tot beroepen die we straks helemaal niet meer hebben, en juist niet opleidt tot beroepen die we straks hard nodig hebben (ambachten).

 9. Marc schreef:

  blijf maar op school. Hij kan beter Nederlands dan je denkt.. Er is niets mis mee om spreektaal te gebruiken.. Dit is geen formeel document of een examen Nederlands. Dit is een man die zijn mening geeft en dit doet hij op zijn manier. Hij reikt enkele sterke en correcte argumenten aan die los staan van zijn spelling en grammatica. Ge en gij zijn nog altijd correcte woorden en worden in overmaat gebruikt in religieuze teksten..

 10. Jan schreef:

  Wannes, ik denk dat je de idee van deze voorstellen niet goed snapt! CD&V heeft een tekst vol met voorstellen uitgewerkt, waarover er de komende maanden gediscussieerd zal worden. Het is dus zeker nog niet zeker dat dit voorstel in de uiteindelijke standpunten van de partij voor de verkiezingen van 2014 zal terecht komen. De bedoeling is om te discussiëren, wat je in je betoog uiteraard zeer goed doet!
  We zullen zien! 🙂

 11. Felix schreef:

  Je vraagt om creativiteit. Nu wordt er een denktank opgericht waar men met ideeen kan komen. Resultaat: hele land in rep en roer, iedereen in het defensief.
  Creativiteit betekent ook dat jij eens uit jouw comfortzone durft te komen.
  Nogmaals het gaat hier om een idee, een basis voor discussie…maar blijkbaar staat dat voor velen gelijk met een nieuwe regel of wet.
  Arme creativiteit!

 12. Frederik schreef:

  Had dan een creatieve studie gekozen, vriend.

 13. geof schreef:

  Beste,

  Waarom zo er geen langere gespreide vakantie mogen komen?
  bv 1maand in aug en een maand in oktober

 14. studentje schreef:

  Hallo allemaal,

  Ik zelf ben nog student en zoals in de tekst staat draait het niet om het idee van een paar weken minder verlof, maar wel om alles wat erachter zit. Ik ben het 100 procent eens met wat er in de tekst staat maar daarentegen ook weer met de reacties die erop komen. Er is altijd ruimte voor debat, of een discussie..

  En trouwens, als je iemand bekritiseerd op basis van de spelling tijdens een argument dan heb je de discussie al op voorhand verloren..

 15. Jan met de Pet schreef:

  Leuk geschreven, las aangenaam en vlot. Het gebruik van het woord ‘ge’ vond ik zelfs heel goed, dat gaf zo een meer persoonlijk, simpel, down to earth indruk. Mijn mening; ik zou het vreselijk hebben gevonden als het maar 1 maand zomervakantie zou zijn in ‘mijn tijd’.

 16. Een leraar Nederlands schreef:

  Meer lessen Nederlands, zegt daar iemand?

  Laat me u even uit de waan helpen, beste meneer of mevrouw: niet iedereen kan zijn gedachten zo op papier zetten als Wannes dat hierboven doet. Zijn betoog is niet alleen knap geschreven, doorspekt met humor, maar het is ook nog eens goed onderbouwd. Hij geeft goede argumenten om zijn mening te staven. Iets wat u niet doet in uw reactie. Als u niet akkoord gaat met wat hij zegt, waarom komt u dan niet met goede tegenargumenten? U die zo gekwalificeerd bent om neerbuigend te doen over een knap staaltje schrijfwerk?

 17. DVDS schreef:

  @studentje: zeker als je “je bekritiseert” dan met een “d” achteraan spelt… Vind het allemaal wat kort door de bocht. Vakantie is inderdaad een enorm waardevolle tijd voor het creatieve, dagdromende kind dat zichzelf kan/mag ontplooien buiten de schoolmuren – wat echter met kinderen die vooral op school de structuur en omgeving vinden die ze nodig hebben om zich te ontwikkelen? Voor wie de vakantie vooral betekent dat na maanden achterstand wegwerken, ze twee maanden krijgen om daarna terug van voor af aan te beginnen?

 18. Yves schreef:

  Het gebruik van “gij” en “ge” vind ik een beetje boers klinken. Jij/je voor de informele en u voor de formelere dingen vind ik leuker lezen. Desalniettemin een prachtig stukje tekst.

  Ikzelf ben pro een verkorting van de zomervakantie. Maar uiteindelijk kan het me (voorlopig) niet zoveel schelen. Wat ik wel dan weer schrijnend vind, is dat allerhande vakbonden weer op de proppen komen met dreigementen en de eis voor een financiële tegemoetkoming voor leerkrachten omdat ze langer moeten werken. Iedereen moet langer werken. Ik waarschijnlijk nog langer dan de generatie die nu klaagt en staakt. Vakbonden en vooral de macht die ze hebben zijn niet meer van deze tijd. De jonge generatie heeft er echt de pest aan!

 19. Dany Ve schreef:

  wou even kwijt dat:

  Ikzelf de essentie van Wannes zijn verhaal belangrijker vind dan de correcte manier van spelling ! Niet ?
  Gewone klare taal voor iedereen begrijpbaar zonder rond de pot te draaien. Maar blijkbaar is dit toch voor velen een probleem !
  Ik ben het trouwens volledig met Wannes eens wat betreft de onderdrukking van de creativiteit bij kinderen/jongeren. Waarom gaan kinderen/jongeren steeds meer vroeger rebelleren tegen hun ouders ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *