Over gratis werken en bier

8 reacties

 1. Reyk Javik schreef:

  Haha, toppertje!

 2. marc vdp schreef:

  Tja, niet alle freelancers kunnen creatieve ondernemers zijn……

 3. Ruudje schreef:

  Wannes,

  Jouw creativiteit wordt hier wel duidelijk gemaakt!

  Super!! Chapeau chapeau!
  (waarschijnlijk zijn ze aan het denken hoe ze het voor elkaar krijgen en over 2 jaar krijg jij je biertje thuis…verwacht er niet veel van!)

  Groet Ruud

 4. Erik-Jan schreef:

  Heel mooie reactie! Beetje flauw, maar ook heel veelzeggend dat je niets meer terug hebt gehoord.

 5. Mieke Grievink schreef:

  Oh wat is dit herkenbaar!!! En wat een geniaal antwoord heb jij gegeven! 🙂 Het lijkt wel of “wij creatievelingen” soms echt niet serieus genomen worden en dit terwijl wij wel “the icing on the cake” zijn!!! Hulde voor jou!

  Met inspirerende groet,
  Mieke

 6. Mieke Grievink schreef:

  P.s. Zo heb ik momenteel een verzoek van een groot hotel concern die voor een appel en een ei 2 enorme krijtborden beschreven willen hebben. Zoals een goede kennis als reactie gaf: Soms moet je het voor een appel en een ei doen, als je weet dat je daarna een grote appeltaart mag bakken voor dezelfde opdrachtgever. Maar in dit geval, keurige mail terug gestuurd, dat je niet serieus genomen voelt en je wel weer meldt, als de kamers ook € 25,- per nacht kosten.:) Zit nu serieus te denken om dit bedrijf een pakje krijtjes toe te sturen met de tekst erbij dat ik de beroerdste niet ben en ze op deze manier tegemoet wil komen…;)

 7. bart schreef:

  Inderdaad, enorm herkenbaar. Wat ik meestal doe is wel degelijk vergoeding vragen voor een voorontwerp, met de afspraak dat als ze voor mijn ontwerp gaan, ik dat bedrag verreken met de echte opdracht. 3 van de 4 keer willen ze dat niet, en dan is het ook meteen duidelijk. En als ze wel akkoord gaan, begin je op goede voet met elkaar.

 1. 15 augustus 2014

  […] Geschreven door via Wannes Daemen. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *