Brief aan de dief van mijn vakantie

8 reacties

 1. Deh Haagh schreef:

  Mooi verwoord, in proza de dader gehekeld en zijn daad… ik hoop dat het jullie lukt om deze ellendige ervaring in de achterkamertjes der vergetelheid te ruste te leggen.

 2. Christine schreef:

  Raak. En mooi gezegd. En triest. Je omschrijft het goed: als je zoiets meemaakt, verlies je plots een stuk onschuld en onbezonnenheid waarmee je als mens in de wereld wil staat. Ik hoop dat die eigenschappen op een of andere manier terugkomen. Sterkte !

 3. Johan schreef:

  En zo is het altijd sneu te merken dat een paar onnozelaars het verkloten voor de rest van de wereld. Want vanaf nu ben je altijd op je hoede en zullen sukkelaars met goede bedoelingen het gelag betalen… Dat is de manier waarop mensen getriggerd worden om zeurpieten en negatievelingen te worden. maar laat je alsjeblieft niet te hard ontmoedigen: er zijn zéker nog meer dan voldoende exemplaren van het mensdom die het wél goed met je menen…

 4. Lisa schreef:

  Waw, wat een prachtige beeldspraak: ‘De vrolijkheid waarmee ik naar andere bestuurders zwaaide die me voorrang verleenden, verdronk in het zweet tussen mijn handen en het stuur.’ Wat de situatie zelf er niet minder triest op maakt natuurlijk.

 5. Anneke schreef:

  Mooi & ontroerend Wannes. Mag ik jou & Maartje een weekend in onze B&B aanbieden? Het is geen Spanje, maar we spreken Spaans, en hebben een zaklamp en veel boeken en veel knuffels klaar liggen.

 6. Sara schreef:

  Hey broer, ondanks alle ellende rond dit verhaal, ben je een top-schrijver. En dat komt hier, doorheen alle vervelende situaties, weer eens tot uiting. En om dan zelf even een zeer afgezaagde spreuk aan te halen: de tijd heelt alle wonden. Je zal dit misschien nooit meer 100% vergeten, maar ik verzeker je: binnen afzienbare tijd kan je weer opnieuw genieten….dat komt wel terug broer!

 7. Louise schreef:

  Als je als westerling naar een arm land op vakantie gaat, moet je er helaas rekening mee houden dat daar mensen wonen die het véel en véel minder goed hebben dan jij, met je leuke ZZP-baantje. Denk eens hoeveel afgunst onze fijne leventjes oproepen bij mensen die vaak nog niet eens genoeg geld hebben om te eten.

  Als je je ogen niet helemaal hebt gesloten voor de realiteit van de leefonstandigheden (of blijven die veilig buiten je blikveld), had je dat misschien kunnen beseffen.

  Niet dat ik je deze narigheid gun, of de diefstal goedpraat. Maar een beetje perspectief kan geen kwaad. Die zou je ook van je hatelijke gevoelens kunnen afhelpen: we leven nog, shit happens, met goede moed voorwaarts!

 8. Martine schreef:

  Aan Maartje heb ik het ook al geschreven, en nu aan jou ook. De vakantie is dan wel op een rotte manier om zeep geholpen, maar het heeft eindeloos geweldige schrijverij van jullie beiden opgeleverd! Raar maar waar: uit de vieste modder groeien de mooiste lotussen. hartelijke groet. Martine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *