Stekker

Ik belde met de webhost. Dat ging ongeveer zo met extreem veel nadruk op ongeveer.

– Hoi, onze websites zijn offline, en mijn controlepaneel is onbereikbaar. Kunnen jullie daar asapperdepap wat aan doen? Voor jonge ondernemers als wij is het behoorlijk onhandig om niet te zeggen totaal van de pot gerukt dat onze websites ook maar enkele minuten uit de lucht…
– Dat is vreemd, hier van onze kant lijkt er niets aan de hand te zijn.
– Meneer, serieus, ik probeer hier al drie kwartier een hoop hoogdringende updates door te voeren, maar op deze manier komen we nergens. Wat vreten jullie daar in godsnaam…
– Kunt u even kijken of uw websites via 4G wel bereikbaar zijn?
– Maar ik kan toch niet de godganse dag via 4G gaan werken. Weet gij wat dat tegenwoordig allemaal kost? Het geld groeit niet op…
– Is het netwerk van uw firma wellicht beschermd door een VPN-tunnel?
– Is mijn w… Ah ja. Hoi. Euh. Pardon. Het lijkt aan de VPN te liggen. Mijn schuld. Pardon. Ik had niet zo moeten roepen.
– Geen erg meneer. Doei dan maar.
– Doei.

Toen ging ik chatten met de internet-provider. Omdat het niet de eerste keer was dat ik ging chatten met de internet-provider, begon het gesprek ongeveer zo.

– Valérie! Sander! Vincent! Stijn! Sacha! Graag jullie hulp! Onze firma heeft vandaag een vaste telefoon gekocht. Die heb ik – zoals jullie handleiding netjes voorschrijft – aan jullie modem aangesloten. Ik dacht: dan kunnen we gelijk ons vaste nummer bellen. Maar dat lukt dus niet. Er gebeurt helemaal niks. Wat is dit voor godgeklaagd amateurisme? Wat houdt me nog tegen om stante pede van provider te veranderen?
– Je gaat het met Michelle moeten stellen vanavond, Wannes. 😉 Heb je de kabel van je telefoontoestel aangesloten op de TEL 1 poort van je modem?
– Hoi Michelle, dat heb ik inderdaad gedaan. Ik heb ook netjes de lagere school afgewerkt, en ik kan ook de schoolslag en enigszins met mijn oren flapperen. Serieus. Wat is dat voor een vraag? Zie ik er misschien uit als K3? Hoe oud denkt ge dat ik ben? Weet gij hoe ge die zwarte meuk van verse schorseneren krijgt? Nee? Awel, dat is geen meuk. Dat is de schil, Michelle. Schorseneren hebben een zwarte schil. Als ik kon telefoneren, zou ik het u telefonisch laten weten, maar dat kan nu niet. Want jullie machinerie marcheert van geen kloten. Ik ga nu even zitten huilen. In een hoekske. In het hoekske waar ook de modem aan de muur hangt.

Even later.

– Ah ja. Hoi. Euh. Pardon. Michelle. Ik bleek de TEL 2 poort gekozen te hebben. Ahum. Excuus. Hij doet het. We kunnen bellen.
– Geen enkel probleem, ik ben blij dat we er samen zijn uitgekomen. Fijne avond nog.

Toen ik vanochtend koffie ging zetten, heb ik voor de zekerheid even gecheckt of de stekker wel in het stopcontact zat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *