Categorie: Mijn lief komt

Zonder het internet had ik haar nooit ontmoet. Ze stuurde me onverwachts een briefje, en nu komt ze bij me wonen. Dat is iets heel bijzonders, als je weet dat ze daarvoor van Amsterdam naar Leuven verhuist. Voor mij.

Het ligt dan ook voor de hand dat ik deze categorie aan haar opdraag.

Want een muze verdient niet minder.

Stemt Maartje!

Stemt Maartje!

De VIVA400 is een lijst van jonge, succesvolle vrouwen afkomstig uit verschillende vakgebieden. Mijn lief is genomineerd in de categorie bloggers. Stemt Maartje! Bit.ly/zezunja

Hier zijn we dan. Debuutroman van Maartje Luif.

Kijken naar schrijven is het mooiste wat er is

Ik: Liefje, nog koffie? Zij: (rikketikketik) Ik: Scheet? Zij: (rikketikketik) Ik: Hier lief. Koffie. Zij: (rikketikketik) Ik: En een broodje! Zij: (rikketikketik) Niks is zo betoverend als iemand die – gedreven door onzichtbare passie...

Wannes Daemen

De hand van Zezunja

Zezunja is een – vermoedelijk links – politiek gedreven iemand. De kans dat zij een of andere hoogwaardigheid bekleedt, is niet gering.

Wannes Daemen

Voorspellen

Luttele seconden voor de pruillip had ze iets gezegd als reactie op iets wat ik gezegd had tijdens een gesprek dat we hadden over dingen die we zeiden.

Wannes Daemen

Sleeën (02)

Je stapte van de trein. Ik had op het perron op je staan wachten terwijl ik de tijd als stroop langs me heen voelde glijden.

Wannes Daemen

Zonder

ik zou het kunnen proberen
ik zou mijn best kunnen doen

Wannes Daemen

Sleeën (01)

Ik zag je huppelen van vriend naar vriend. Je huppelde als een goudvis in een vers aquarium. Voor zover goudvissen huppelen kunnen.